19:15

Kristianstad FC

Referat: Eslövs BK - Kristianstad FC

Förutsättningarna var fina, en underbar plan, lagom temperatur och en DM vinnare på andra sidan.
Första tio kände lagen på varandra, inga direkta farligheter för något av lagen.Men vi såg hela tiden chansen i att roffa åt oss bollen högt upp i banan då Kristianstad spelade med liten marginal. Ett fint växelspel och Kristianstads duktiga målvakt fick sträcka ut ordentligt, även en hörna var farlig och en bröstning räddades på mållinjen.Bra fart i matchen hos oss i detta läget och vi var hela tiden rätt i positionsspelet bakåt. Halvvägs in i första snappar Isak upp bollen och sätter fart mot mål och gör inget misstag, 1-0. Efter detta har vi bra kontroll på matchen, vi har också 2-0 inne som tveksamt blir avblåst för offside. Men innan det var halvlek skulle matchbilden förändras, vi började slarva i passningsspelet och tappade huvudet vid fler och fler situationer och kvitteringen hängde i luften och följaktligen kom den också via en genomspring där vi inte hinner med att täcka upp. Tyvärr endast 1 min ut innan halvlek...
Första halvek är jämn både spel- och chansmässigt.
Andra halvlek syns det att Kristianstad kryper hem och vill istället mer sätta fart i sitt omställningsspel. Vi tillåts att äga mer boll utan press och blir villrådiga i hur vi ska ta oss fram. Vi blir långa i lagdelarna och sätter vårt försvar under press där vi ofta får gå man mot man. Vi börjar bli statister och ser på när Kristianstad tar över genom sitt rakare spel och när utdelning kommer till 2-1 i Kristianstads favör, så hänger vi med huvudet. Det dröjer inte länge innan Kristianstad spär på till både 3-1 och även 4-1. Jobbigt läge, när allt plötsligt kärvar. Skönt ändå att få reducera till 4-2 och göra sista målet. Kristianstad kunde utökat sin ledning med flera mål på slutet, men Macke och försvaret lyckades avvärja de sista avsluten.
Med tanke på att Kristianstad hade ett stort spel och målchansövertag i andra halvlek, är det inte mycket att säga emot att de går segrande ur. Ett duktigt lag med jämn kvalite, men tycker ändå att vi bjuder på för mycket och att energin tar slut för tidigt i matchen.
Hur som helst, kul att möta bra spelande lag och självklart lär vi oss mycket av det. Det ställer ett antal frågor, hur ska vi möta lag som dra sig tillbaka och satsar på omställningar? Hur ska vi pressa i ett läge när vi lagdelarna börjar glida isär? Hur får vi humöret att ändras i motgång? Osv...
Nu tar vi nya tag, efter första förlusten i höst, och nu ska vi bara studsa tillbaka i nästkommande match på söndag mot Simrishamn. Det är mycket kvar att spela om i höst och det gäller att blicka framåt och skaka av sig förlusten snarast.